Slik får du perfekt laks på grillen
Her er fem måter du kan grille laks på for å få det perfekte resultatet. Å grille fisk og sjømat er både raskt, godt og enkelt. Laks er en favoritt hos mange og på grillen er den en sikker vinner.
Før du griller laks
- Plasser grillen på et lunt sted, slik at ikke trekk eller vind stjeler varme.
- Hvis du bruker kullgrill er det smart å ha kull bare på den ene siden. Slik kan noen stykker hvile på den andre siden når de er ferdige. På den måten bytter man mellom direkte og indirekte varme. La kullet bli tilstrekkelig varmt og få grå kanter før du begynner å grille.
- Hvis du bruker gassgrill med flere brennere er det fint å la en av brennerne være av, slik at de ferdige fiskestykkene kan ligge der å hvile når de er ferdige.
- Fiskens tykkelse og avstanden til kullet/varmen avgjør hvor lenge den skal ligge på grillen.
- Mens de største stykkene grilles ferdig, kan du pakke de minste inn i folie og la dem ettersteke ved siden av grillen.