Gå til hovedinnhold

Inviter til grillfest med sjømat

Solskinn eller regnværsdag, hva er vel bedre enn å invitere til grillfest på sommeren? Enten du går for grilling i parken, på hytta, stranden eller hjemme på terrassen har vi oppskrifter og forslag til retter som vil falle i smak for både store og små!

Sommersesong er grillsesong! Enten det striregner eller er steikende varmt, er det få ting som får opp stemningen på samme måte som lukten av godsaker på grillen. På grillen er det mulig å kombinere all verdens deilige råvarer og arter i sesong. Kombiner smaker etter lyst og dagshumør slik at alle er sikret sine favoritter!

Sjømat på grillen – det fisker’u!

Å grille fisk og skalldyr er både raskt, enkelt og supergodt! Laks på grillen er en sikker vinner. Her er fem måter du kan grille laks på for å få det perfekte resultatet. Når du serverer grillet laks i pitabrød, gir du hele familien en ny favoritt, ikke minst de yngste. I pitabrødet fyller du også deilig salat. Et annet godt tilbehør er en frisk mangosalat.

Grillet sei er for mange smaken av sommer. En annen smakfull oppskrift er lettsaltet torskefilet marinert i en blanding av sitrongress, bladpersille, olivenolje og saften av lime. Et skikkelig festmåltid! Sommeren er også makrellsesong, og da er det lett å få tak i sprellfersk makrell. Tyrkerne bruker ofte makrell når de lager sin «balik ekmek», eller fiskesandwich. Retten er rask og enkel å lage og det passer ypperlig å bruke grillet makrell. Grillet sjøkreps er en rett som vil imponere. I denne oppskriften serverer du sjøkrepsen med urtesmør med estragon og hvitløk, og brød og stekt sitron og lime er det perfekte tilbehøret. Rett og slett nydelig!

Grillspyd med dine sjømatfavoritter

Lag et spennende grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke. I denne oppskriften finner du også en smakfull vinaigrette du kan lage selv og servere ved siden av. Grillet breiflabb med tandoorismak kan fort bli en ny favoritt. Breiflabb er fast i fisken og dermed superenkel å grille. Mariner breiflabben i en tandoorimarinade, og server med tzatziki og grillede grønnsaker.

Hva med en italiensk vri på laksespyd? Gremolata, en spesialitet fra Italia der du blander bladpersille, hvitløk og sitron, er frisk, lettvint og deilig! Vil du ha en marinade med litt mer fart i til laksen, anbefaler vi ingefær- og chilimarinade

Prøv noe nytt på grillen – tørrfisk!

Tørrfisk er perfekt for grillen. Denne tradisjonsrike råvaren kan varieres i det uendelige og både på tilbehør- og marinadesiden er det kun fantasien som setter grenser. Med grillet sommerkålsalat som tilbehør, får du den gode sommerfølelsen. 

Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød er en annen fest-rett som kombinerer nydelige smaker. Grillet tørrfisk med sitron og timian, tomatsalat, spagetti av squash, nypoteter med ramsløk og en nydelig brunet smørsaus vil både imponere og få grillgjestene til å forsyne seg flere ganger.

Grillpakke - «havets skattkiste» med skjell og fisk

Det enklest du kan legge på grillen er grillpakker fylt med det du måtte ønske av fisk og skalldyr. Om du gjør litt forarbeid på kjøkkenet kan du få en smaksopplevelse av en annen verden. Grillpakker er en enkel måte å tilpasse hver rett til gjestenes preferanser. Du kan også gjøre det til en sosial greie hvor du kutter opp alt av fisk og grønnsaker på forhånd, og lar hver gjest sette sammen sin egen skattkistefør de går på grillen. For litt inspirasjon, har vi funnet fram noen favorittoppskrifter:

Visste du at...

Visste du at klippfisk er utmerket på grillen?

Grillet klippfisk med friskt og spennende tilbehør garanterer en hyggelig kveld rundt sommerbordet. I tillegg til den gode smaken er det både raskt og enkelt å grille klippfisk.