Laks i folie med grønnsaker
En enkel måte å tilberede laks på er alt i en pakke. Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen. Er du glad i å dra på tur, kan den også stekes på bål.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær laksefileten i porsjonsstykker.
Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.
Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer, paprika i strimler og tomat i skiver.
Smør litt crème fraîche på foliearkene og legg på potetskiver, hvitløk, vårløk, paprika og tomat.
Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over.
Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett.
Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
Server med det tilbehøret du ønsker.
Tips: Pakkene kan også varmes på grillen.