Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
20-30 min

Laks i folie med grønnsaker

En enkel måte å tilberede laks på er alt i en pakke. Den kan stekes i stekeovn eller legges på grillen. Er du glad i å dra på tur, kan den også stekes på bål. Server med ditt favoritt-tilbehør.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laksefileten i porsjonsstykker.
  • Kutt squash i halvmåner.
  • Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer, paprika i strimler og tomat i skiver.
  • Smør litt crème fraîche på foliearkene og legg på squash, hvitløk, vårløk, paprika og tomat.
  • Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over.
  • Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett.
  • Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
  • Server med det tilbehøret du ønsker. Tilbehør som passer perfekt er ris, stekte potetbåter eller en frisk salat. 

Tips: Pakkene kan også varmes på grillen.