Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskegryte med laks og grønnsaker

Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.

  • Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.

  • Vask, rens og del brokkoli i små buketter.

  • Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.

  • Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.

  • Tilsett vann og fiskebuljong.

  • Kok til grønnsakene er så vidt møre.

  • Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.

  • Finhakk persille og dryss over før servering.

Server gryten med brød ved siden av.