Foto: Norwegian Seafood Council
Fiskegryte med laks og grønnsaker
Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.
Fremgangsmåte
Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.
Vask, rens og del brokkoli i små buketter.
Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.
Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.
Tilsett vann og fiskebuljong.
Kok til grønnsakene er så vidt møre.
Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.
Smak til med salt og pepper.
Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.
Finhakk persille og dryss over før servering.
Server gryten med brød ved siden av.