Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
20-30 min

Laks i airfryer med asiatiske nudler

En enkel og rask wok med laks, nudler og gørnnsaker er et godt middagstips. I denne oppskriften gir vi laksen en god og sødmefylt marinade, før vi steker den i airfryer. Du kan også steke laksen i pannen, dersom du ikke har airfryer. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og ha i en skål med soyasaus, honning og limesaft.
  • Sett marinaden til side. Kutt gulrøtter og sukkererter i tynne strimler. 
  • Tørk laksefiletene med tørkepapir og skjær de i store terninger. Vend laksebitene i halvparten av marinaden. Resten av marinaden sparer du til nudlene.
  • Stek laksen på bakepapir i 5-7 min på 160 grader i airfryeren, eller til fisken flaker seg. Her må du prøve deg litt frem fordi steketiden kan variere fra airfryer til airfryer.
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken. Ha i grønnsakene når det er 2 min igjen av koketiden. 
  • Vend nudlene og grønnsakene i resten av marinaden, og server sammen med laksebitene i en bolle.
  • Dryss over ristet sesamfrø og topp med soyasaus.