Gå til hovedinnhold
Foto: Lofoten Seaweed
20-30 min

Poke bowl med laks og tang

Poke bowl er en tradisjonell rett fra Hawaii med røtter i Japan. Denne fargerike retten kan tilpasses enhver smak. Hva med å toppe den med tang for en spennende fusion?

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok ris etter eget ønske. Sett til side.
  • Bland sammen soyasaus, sitronsaft, sukker, olje og tørket tang.
  • Skjær laksen i terninger og mariner med 2 ts av sausen, salt og limesaft. La det trekke i 15 min.
  • Fordel risen i tre skåler. Topp med laks og grønnsaker.
  • Hell over resten av sausen.

Tips: Hvis du har litt ekstra god tid, kan du sylte dine egne grønnsaker! Lag en lake på 1/2/3 - 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Kok opp og ha i finkuttede grønnsaker. La grønnsakene trekke til laken er kald.