Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
50-60 min

Laks med grillet hjertesalat, blomkål og syltet agurk

La deg inspirere av kokk Runa Kvendseth, og prøv klassikeren stekt laks med nytt og friskt tilbehør. Grillet hjertesalat, stekt blomkål og syltet agurk setter ny smak på denne favoritten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 120 grader og skjær laksen i stykker. Strø over litt salt og sitronskall. La den hvile i 20 minutter i romtemperatur.
  • Stek laksen i ovnen i åtte minutter.
  • Skjær agurken i tynne skiver med ostehøvel eller mandolin, og legg i eddik.
  • Brun smør på lav temperatur og rør innimellom. La det kjøle ned. Tilsett soyasaus og finkuttet sjalottløk.
  • Skjær hjertesalaten i fire like deler. Vask og skyll godt før du krydrer med salt og pepper.
  • Varm en stekepanne og stek hjertesalaten med snittflaten ned til den har blitt gyllen. Dryss over salt og olje.
  • Kutt blomkål i små buketter og stek på middels varme i smør. Stek til de har blitt gyllne og skvis over sitronsaft.
  • Dander hjertesalaten med blomkålen over. Klem agurken slik at mesteparten av eddiken renner av. Legg over blomkålen og topp med karse eller annen urt. Legg fisken ved siden av og ha over soyasmøret.