Gå til hovedinnhold
Photo: Per Christian Lind
20 min

Laks og pesto med asparges

Laks med pesto og asparges er en av Hellstrøms hemmeligheter fra havet. En rask, enkel og velsmakende middag for store og små!

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell hvitløk og ta ut spiren. Bland alle ingrediensene til pestosmør i en kjøkkenmaskin/blender og kjør til det får en glatt konsistens. 
  • Kok asparges, røtter og poteter i samme kjele. Start med potetene som har lengst koketid, deretter røtter og til slutt asparges i litt vann med olivenolje og salt til de er møre.
  • Del laksefileten i mindre biter på ca. 3 x 3 cm. Varm en stekepanne med litt av olivenoljen og stek laksen raskt og lett i oljen. Ta den ut av pannen straks den har fått litt farge, og legg den over på et brett eller i en form.
  • Varm opp pestosmør i en kjele.
  • Bland halvparten av pestosausen med laksen og la den trekke ferdig.
  • Bland asparges, poteter og røtter på varme tallerkener, arranger med laksen og øs over resten av pestosausen.
  • Dekorer med basilikumblader.