Gå til hovedinnhold
Foto: Ingvar Eriksson
20-30 min

Kryddergrillet laksefilet

Einerkvister på grillen sammen med laksen gir den en fin røyksmak. I denne oppskriften får laksen også smak av spennende krydder. En mild agurksalat runder det hele av. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksefileten i stykker på 0,5 kg hver. 

  • Bland spisskummen, fennikel, paprikapulver, chilipulver og salt. 

  • Rull laksestykkene i krydderblandingen og la dem ligge i 30 minutter.

  • Legg noen kvister einer på grillen når den har fått god varme, og grill laksestykkene i ca. 2 minutter på hver side, i einerrøyken.

Agurksalat

  • Skrell agurk, skrap ut frøene og skjær agurkstrimler med en ostehøvel.

  • Legg strimlene over i et dørslag, dryss over litt salt, og la dem stå og renne av seg i noen minutter.

  • Riv skall og press saft av lime, riv ingefær og finhakk koriander.

  • Bland yoghurt med skall og saft av lime, ingefær og koriander. 

  • Smak til med salt og pepper, og bland sammen med agurkstrimlene.

Server grillet laks med agurksalat, og pynt gjerne med noen blader frisk koriander.