Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
20-30 min

Laksebowl tilberedt i airfryer

En deilig laksebowl med ris, avocado, edamame, vårløk, agurk toppet med limesaft og sriracha. Laksebitene blir ekstra saftige og sprø når de tilberedes i airfryer, så enkelt - så godt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Riv ingefær og hvitløk og bland sammen med sesamolje, soyasaus, honning og hvitvinseddik.
  • Del laksen i passe store terninger og vend lett inn marinaden. Sett kjølig i ca. 20-30 minutter.
  • Kok risen etter anvisning på pakken. Mens risen koker, pensle kurven i air-fryer med olje og legg i laksebitene med litt avstand til hverandre. Stek i 6-8 minutter på 200 grader og snu halvveis inn i steketiden. Gjør dette i flere omganger hvis du trenger det.
  • Ta de ut når de er gylne og sprø, legg over i en stor bolle og strø over sesamfrø.
  • Kok opp godt saltet vann i en kjele, legg i edamamebønnene og la de koke i ca. 4-5 minutter.
  • Kutt vårløk, agurk og avocado i skiver.
  • Bland sammen sriracha og majones.
  • Dander serveringsboller med ris, laks, edamamebønner, vårløk, avokado og agurk. Skvis over lime og topp med sriracha mayo.