Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
20 min

Ørret og potetbåter i airfryer med kremet agurksalat

Ørret og annen fisk blir kjempegodt i airfryer. Servert med crispy potetbåter og en frisk agurksalat, blir denne oppskriften fort en hverdagsfavoritt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del potetene i båter, ha på olje og krydre med salt. Bak potetene i 15 min på 180 grader, eller til de er gjennomstekte. Her må du prøve deg frem på hva som blir best i din airfryer, ettersom det kan være litt forskjellig.
  • La potetene hvile mens du tilbereder ørret og brokkolini.
  • Tørk ørretfileten med papir, og pensle med olje. Krydre med salt og pepper. Stek sammen med brokkolini på 160 grader i 8 min, eller til fisken flaker seg.
  • Skrell av det meste av agurkskallet. Del agurken på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt agurken opp i små biter.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og urter og ha den i en skål.
  • Tilsett rømme og majones og smak til med salt og pepper. Vend inn agurken til slutt.
  • Server saftig ørret med sprø potetbåter og frisk agurksalat.