Gå til hovedinnhold
Foto: Morten Sjøvik
20-30 min

Poke bowl med spicy laks

Uansett hvordan du velger å sette sammen din egen poke bowl er den en fryd for både øyet og magen. Poke bowl med laks er perfekt sommermat for hele familien eller vennegjengen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger.
  • Kok risen etter anvisningen på pakken.
  • Skjær mango, agurk og avokado i terninger og vårløken i ringer.
  • Bland sammen limesaft, brunt sukker, fish sauce og sriracha chilisaus, og vend inn lakseterningene.
  • Ha ris i bollen og topp med agurk, mango, avokado og laks.
  • Topp med et dryss av sesamfrø, og server med soyasaus og syltet ingefær ved siden av.

Tips fra kokken: Prøv gjerne andre fiskearter og skalldyr. Du kan også kombinere flere sjømatarter i samme bolle. Poke bowl er i tillegg en ypperlig måte å bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Hvis dere er mange, kan retten serveres på et stort fat så alle kan plukke det de vil.