Gå til hovedinnhold
Photo: Morten Sjøvik
20-40 min

Poke bowl med spicy laks

Uansett hvordan du velger å sette sammen din egen poke bowl er den en fryd for både øyet og magen. Poke bowl med laks er perfekt sommermat for hele familien eller vennegjengen.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger.
  • Kok risen etter anvisningen på pakken.
  • Skjær mango, agurk og avokado i terninger og vårløken i ringer.
  • Bland sammen limesaft, brunt sukker, fish sauce og sriracha chilisaus, og vend inn lakseterningene.
  • Ha ris i bollen og topp med agurk, mango, avokado og laks.
  • Topp med et dryss av sesamfrø, og server med soyasaus og syltet ingefær ved siden av.

Tips fra kokken: Prøv gjerne andre fiskearter og skalldyr. Du kan også kombinere flere sjømatarter i samme bolle. Poke bowl er i tillegg en ypperlig måte å bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Hvis dere er mange, kan retten serveres på et stort fat så alle kan plukke det de vil.