Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Grillet breiflabb med tandoorismak

Breiflabb er fast i fisken og dermed superenkel å grille! Mariner breiflabben i en tandoorimarinade, og server med tzatziki og grillede grønnsaker.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Skjær breiflabb i biter på ca. 3*3 cm.

  • Grovhakk koriander og bland det sammen med yoghurt.

  • Rør inn tandoori masala, gurkemeie og kajennepepper.

  • Vend inn breiflabb i marinaden og la den marinere i minst 15 minutter.

  • Tre breiflabbitene på grillspyd og pensle lett med olivenolje. 

  • Grill breiflabbspydene på direkte varme og snu spydene når du kjenner at de løsner. La det grille i ca. 10-15 minutter til sammen.

Grønnsaksspyd

  • Kok potet i 10-15 minutter.

  • Skjær paprika og rødløk i store biter.

  • Tre potet og grønnsaker på grillspyd, og pensle med olivenolje.

  • Grill først på direkte varme i fem minutter og legg dem så over på indirekte varme i 10 minutter.

Tzatziki

  • Riv agurk, finhakk hvitløk og mynte, og press saften fra sitron.

  • Ha agurken i et kaffefilter og press forsiktig ut agurkvannet ved å trykke lett rundt filteret.

  • Bland sammen agurk, hvitløk, mynte og yoghurt, og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

Server breiflabb med grønnsaksspyd og tzatziki.

Tips: Bruker du trespyd må disse ligge i vann i 30 minutter før du bruker dem.