Grillet breiflabb med tandoorismak
Breiflabb er fast i fisken og dermed superenkel å grille! Mariner breiflabben i en tandoorimarinade, og server med tzatziki og grillede grønnsaker.
Fremgangsmåte
-
Varm grillen.
-
Skjær breiflabb i biter på ca. 3*3 cm.
-
Grovhakk koriander og bland det sammen med yoghurt.
-
Rør inn tandoori masala, gurkemeie og kajennepepper.
-
Vend inn breiflabb i marinaden og la den marinere i minst 15 minutter.
-
Tre breiflabbitene på grillspyd og pensle lett med olivenolje.
-
Grill breiflabbspydene på direkte varme og snu spydene når du kjenner at de løsner. La det grille i ca. 10-15 minutter til sammen.
Grønnsaksspyd
-
Kok potet i 10-15 minutter.
-
Skjær paprika og rødløk i store biter.
-
Tre potet og grønnsaker på grillspyd, og pensle med olivenolje.
-
Grill først på direkte varme i fem minutter og legg dem så over på indirekte varme i 10 minutter.
Tzatziki
-
Riv agurk, finhakk hvitløk og mynte, og press saften fra sitron.
-
Ha agurken i et kaffefilter og press forsiktig ut agurkvannet ved å trykke lett rundt filteret.
-
Bland sammen agurk, hvitløk, mynte og yoghurt, og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Server breiflabb med grønnsaksspyd og tzatziki.
Tips: Bruker du trespyd må disse ligge i vann i 30 minutter før du bruker dem.