Breiflabb med stekt sopp og rødvinssaus
Imponer gjestene med breiflabb servert med rødvinssaus, stekt sopp grønnkålchips og bakt potet. Start med poteten siden den tar lengst tid.
Fremgangsmåte
Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje til den får en gyllen brunfarge på begge sider.
Sett ned varmen og la den steke i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.
Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.
Rødvinssaus
Finhakk sjalottløk, gressløk og timian.
Surr sjalottløk og timian i litt smør, og tilsett rødvin og fiskekraft. Kok inn til det halve.
Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.
Soppblanding
Del sjampinjong og aromasopp i passe store biter.
Finhakk sjalottløk og stek i olivenolje med sopp, og litt timian, salt og pepper.
Grønnkålchips
Sett stekeovnen på 180 °C.
Rens grønnkål for stilker og riv den i grove biter.
Ha det i en bolle, hell over rapsolje og bland godt.
Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkål utover.
Stek midt i stekeovnen til grønnkålen er tørr og sprø, ca. 15 minutter.
Dryss over litt havsalt.
Potet
Sett stekeovnen på 225 °C.
Bak potet dekket i aluminiumsfolie i stekeovnen i 50 minutter.
Server breiflabb med rødvinssaus, soppblandingen og bakt potet. Pynt gjerne med frisk timian.