Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
50-60 min

Breiflabb med stekt sopp og rødvinssaus

Imponer gjestene med breiflabb servert med rødvinssaus, stekt sopp grønnkålchips og bakt potet. Start med poteten siden den tar lengst tid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje til den får en gyllen brunfarge på begge sider.
  • Sett ned varmen og la den steke i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.
  • Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk, gressløk og timian.
  • Surr sjalottløk og timian i litt smør, og tilsett rødvin og fiskekraft. Kok inn til det halve.
  • Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Soppblanding

  • Del sjampinjong og aromasopp i passe store biter.
  • Finhakk sjalottløk og stek i olivenolje med sopp, og litt timian, salt og pepper.

Grønnkålchips

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Rens grønnkål for stilker og riv den i grove biter.
  • Ha det i en bolle, hell over rapsolje og bland godt.
  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkål utover.
  • Stek midt i stekeovnen til grønnkålen er tørr og sprø, ca. 15 minutter.
  • Dryss over litt havsalt.

Potet 

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Bak potet dekket i aluminiumsfolie i stekeovnen i 50 minutter.

Servering

  • Server breiflabb med rødvinssaus, soppblandingen og bakt potet. Pynt gjerne med frisk timian.