Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk
Breiflabb er kjent som havets biff fordi den er så fast og fin i kjøttet. Trikset for å få en perfekt breiflabb er å behandle den på svak varme og kort steketid.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 °C.
Skjær breiflabb i porsjonsstykker.
Dryss over salt og pepper, og legg stykkene i en smurt, ildfast form.
Potetmos
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i saltet vann, ca 20 minutter.
Hell ut kokevannet, mos potetene med en gaffel eller potetmoser, og rør inn smør og melk til en fyldig mos.
Rør inn revet ost, og smak til med salt og pepper.
Saus
Riv skallet og press saften av sitron, og pisk egg.
Bland alt sammen med maisennamel og fiskekraft, og varm opp under omrøring til det blir en fyldig saus.
Rør inn kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken og topp med et lag potetmos.
Sett formen midt i stekeovnen og bak til fisken er så vidt gjennomstekt og potetmosen er gyllen, ca. 15 minutter.
Server med en tomatsalat til. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.
Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.