Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk

Breiflabb er kjent som havets biff fordi den er så fast og fin i kjøttet. Trikset for å få en perfekt breiflabb er å behandle den på svak varme og kort steketid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær breiflabb i porsjonsstykker.

  • Dryss over salt og pepper, og legg stykkene i en smurt, ildfast form. 

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i saltet vann, ca 20 minutter.

  • Hell ut kokevannet, mos potetene med en gaffel eller potetmoser, og rør inn smør og melk til en fyldig mos.

  • Rør inn revet ost, og smak til med salt og pepper. 

Saus

  • Riv skallet og press saften av sitron, og pisk egg.

  • Bland alt sammen med maisennamel og fiskekraft, og varm opp under omrøring til det blir en fyldig saus. 

  • Rør inn kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper.

  • Hell sausen over fisken og topp med et lag potetmos.

  • Sett formen midt i stekeovnen og bak til fisken er så vidt gjennomstekt og potetmosen er gyllen, ca. 15 minutter.

Server med en tomatsalat til. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.

Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.