Du har gått langt og lengre enn langt, og trenger påfyll før siste bakken. Eller så har du samlet de du er glad i rundt bålet like ved hytta eller i fjærsteinene. Uansett skal maten både friste og gi energi. Grill eksempelvis laks på bålet, ta med fiskesuppe på termos eller lag en sandwich med fiskekake til matboksen.
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Sjømat som turmat
Turmaten skal både være lettvint, holdbar og sunn, og på vinterhalvåret varme en kald kropp. Sjømat på bålet eller grillen, eller som ferdig pakket mat i sekken. Til det er sjømat perfekt!
Tips til sjømat til turen
- Det er enkelt og godt å legge sjømat på bålet, og der samles vi enten vi er ved sjøen eller på fjellet. Lag havets skattkiste, som du kan pakke ferdig før turen eller rundt bålet.
- Blåskjell kan også lages på grill eller bål, bare husk å lage folie pakken av dobbelsluminiumsfolie.
- Fiskeburger i lompe eller brød er enkelt, rask og super godt.
- Ta med en rist og trepinne og lag fiskespyd med dine favorittingredienser.
- Hvis du ikke lager bål på tur, er det godt å få varmen i seg fra en deilig suppe. Lag klassisk fiskesuppe, putt den på en termos og ta med ut på tur.
- Du kan også ha sjømat i matpakken. Legg fiskeburger i matboksen til de yngste. En bagel med røykt laks blir fort en favoritt hos hele familien!
- Fiskesprell har også mange gode tips til sjømat i utekjøkkenet.