Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Sjømat som turmat

Turmaten skal både være lettvint, holdbar og sunn, og på vinterhalvåret varme en kald kropp. Sjømat på bålet eller grillen, eller som ferdig pakket mat i sekken. Til det er sjømat perfekt!

Du har gått langt og lengre enn langt, og trenger påfyll før siste bakken. Eller så har du samlet de du er glad i rundt bålet like ved hytta eller i fjærsteinene. Uansett skal maten både friste og gi energi. Grill eksempelvis laks på bålet, ta med fiskesuppe på termos eller lag en sandwich med fiskekake til matboksen.

Tips til sjømat til turen

  • Det er enkelt og godt å legge sjømat på bålet, og der samles vi enten vi er ved sjøen eller på fjellet. Lag havets skattkiste, som du kan pakke ferdig før turen eller rundt bålet.
  • Blåskjell kan også lages på grill eller bål, bare husk å lage folie pakken av dobbelsluminiumsfolie. 
  • Fiskeburger i lompe eller brød er enkelt, rask og super godt.
  • Ta med en rist og trepinne og lag fiskespyd med dine favorittingredienser.
  • Hvis du ikke lager bål på tur, er det godt å få varmen i seg fra en deilig suppe. Lag klassisk fiskesuppe, putt den på en termos og ta med ut på tur.
  • Du kan også ha sjømat i matpakken. Legg fiskeburger i matboksen til de yngste. En bagel med røykt laks blir fort en favoritt hos hele familien!
  • Fiskesprell har også mange gode tips til sjømat i utekjøkkenet.