Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
20 min

Blåskjell med hvitvin

Blåskjell med hvitvin og hvitløk passer perfekt når du skal invitere gjester, enten som hovedrett eller som forrett. Enkelt og raskt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk løk, og purre, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
  • Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk. Rist på kasserollen og kok opp.
  • Finhakk bladpersille og tilsett denne rett før servering.
  • Server med brød ved siden av.