Blåskjell med smak av Provence
Dette er oppskriften på en smakfull blåskjellrett med smak av Provence.
Fremgangsmåte
-
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
-
Kast skjell som ikke lukker seg.
-
Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian, og fres i olje i en stor kasserolle.
-
Tilsett hvitvin og kok opp.
-
Ha i blåskjellene og la det koke på høy varme til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Rist på kasserollen et par ganger i løpet av koketiden.
-
Kast blåskjell som ikke har åpnet seg.
-
Rens skjellene og la en del av skallet være igjen. Legg blåskjellene i en serveringsform.
-
Kok opp blåskjellkraften, tilsett fløte og kok i 4-5 mintter.
-
Smak til med salt og ev. litt hvitløk, og skum med en stavmikser.
Topping
-
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
-
Strimle baconskivene, og finhakk hvitløk, chili og persille.
-
Stek bacon og hvitløk, og tilsett chili og grønne bønner mot slutten.
-
Rør inn tomat og persille, og ha blandingen over blåskjellene i formen.
Server blåskjellene med skummet på toppen.