Blåskjellpasta i tomatsaus
Blåskjellpasta i en tomatsaus med hvitløk og chili setter smaksløkene i høyspenn. Topp pastaretten med revet parmesan.
Fremgangsmåte
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
Kast skjell som ikke lukker seg.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olivenolje i en kasserolle til sjalottløken er blank.
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk til blåskjellene åpner seg. Kast de som ikke åpner seg.
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
Tomatsaus
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres i olivenolje.
Rør inn tomatpuré og la det frese i 1 minutt til.
Tilsett hermetiske tomater og vann, og la det koke til tomatsausen tykner, 5-10 minutter.
Smak til med sukker, salt og kajennepepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser.
Vend inn blåskjell og pasta.
Server blåskjellpasta med ruccolasalat og revet parmesan.