Gå til hovedinnhold
Foto: Per Christian Lind
20-30 min

Blåskjell Bucatini

Blåskjell Bucatini er en av Hellstrøms hemmeligheter fra havet. Pasta, blåskjell og en deilig saus slår aldri feil, og er langt enklere å lage til middag enn mange tror! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens og skrell løk, stangselleri og fennikel og skjær i skiver eller små terninger. Fres det i olivenolje i en kasserolle uten at det tar farge, og tilsett vinen.
  • Skyll blåskjellene under rennende kaldt vann og ha dem i kasserollen. Damp dem sammen med grønnsakene under lokk i 2–3 minutter, til de åpner seg.
  • Sil av kraften og kok den inn til halvparten, plukk muslingene ut av skjellene og spar på grønnsakene.
  • Kok pasta i saltet vann etter tidsangivelse på pakken.
  • Kok opp blåskjellkraften, pisk inn smøret i terninger. Bruk helst en stavmikser. Når sausen har fått fin konsistens, tilsett saften fra en halv sitron, soppen og grønnsakene.
  • Tilsett de rensede muslingene i sausen.
  • Slå av vannet på spagettien når den er ferdigkokt og fordel i varme, dype tallerkener. Øs over saus, grønnsaker og sopp og strø over knust sarawak-pepper.

Tips - Bruk også lettstekt guanciale, pancetta eller sideflesk i denne retten. Da blir den som en havets «Carbonara».