Gå til hovedinnhold
Foto: Aicha Bouhlou
30-40 min

Brosme i middelhavsgryte

Brosme er en fisk som passer utmerket i gryter. Her kokes den i en grønnsaksgryte med smaker fra middelhavet. Oppskriften er laget av matblogger Aicha Bouhlou.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær brosme i serveringsstykker.
  • Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.
  • Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.
  • Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side.
  • Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.
  • Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt.
  • Ha i vann og gi det et oppkok.
  • Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.
  • Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre.
  • Dryss over basilikum og oliven rett før servering.

Hvitløksmajones

  • Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.
  • Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.

Tips: Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.