Aichas brosme i middelhavsgryte
Brosme er en fisk som passer utmerket i gryter. Her kokes den i en grønnsaksgryte med smaker fra middelhavet. Oppskriften er laget av matblogger Aicha Bouhlou.
Fremgangsmåte
-
Skjær brosme i serveringsstykker.
-
Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.
-
Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.
-
Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side.
-
Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.
-
Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt.
-
Ha i vann og gi det et oppkok.
-
Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.
-
Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre.
-
Dryss over basilikum og oliven rett før servering.
Hvitløksmajones
-
Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.
Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.
Tips: Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.