Brosme i minestronesuppe
Minestronesuppe kan varieres med de grønnsakene og urtene man har tilgjengelige, samt pasta. I denne oppskriften har vi brukt brosme og pesto i tillegg.
Fremgangsmåte
-
Skjær brosme i serveringsstykker.
-
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle.
-
Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.
Suppe
-
Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk.
-
Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store.
-
Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank.
-
Tilsett kyllingbuljong og kok opp.
-
Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter.
-
Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter.
-
Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.
Pesto
-
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.
-
Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser.
-
Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.
Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.