Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Brosme i minestronesuppe

Minestronesuppe kan varieres med de grønnsakene og urtene man har tilgjengelige, samt pasta. I denne oppskriften har vi brukt brosme og pesto i tillegg.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær brosme i serveringsstykker.

  • Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle.

  • Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.

Suppe

  • Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk.

  • Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store.

  • Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank.

  • Tilsett kyllingbuljong og kok opp.

  • Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter.

  • Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.

Pesto

  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.

  • Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser.

  • Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.

Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.