Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa
Brosme har en smak som minner om hummer og det faste fiskekjøttet tåler sterk varme. Derfor egner det seg utmerket til ovnsbaking. Server med friskt og deilig tilbehør.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
Skjær brosme i serveringsstykker.
-
Pensle stykkene med olivenolje, og dryss salt og pepper over.
-
Bak i stekeovnen i 12-15 minutter.
Grønnsaker
-
Skjær sjalottløk i tynne strimler, spinat i grove strimler, finhakk hvitløk og del rosenkål i båter.
-
Grovhakk valnøtter, rist det lett i en tørr stekepanne, og la det avkjøle.
-
Fres sjalottløk, hvitløk og rosenkål i en stekepanne med olivenolje til rosenkålen blir brunaktig, 3-5 minutter.
-
Tilsett spinat og sett på lokk, og la det dampe et par minutter til spinaten har falt sammen.
-
Vend inn valnøtter, og avslutt med balsamicoeddik, salt og pepper.
Tomatsalsa
-
Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen.
Server brosme med grønnsakene og tomatsalsa, og gjerne litt persille drysset over.