Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Hysepinner med syrlig kinakål

Hva med å prøve en ny vri på de klassiske fiskepinnene? Sprø hysepinner med en syrlig kinakålsalat er en sunn, enkel og god middag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Skjær hysen i strimler.
  • Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.
  • Mal mandlene. Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.
  • Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.
  • Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.

Kålsalat

  • Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.
  • Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.
  • Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.
  • Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.

Servering

  • Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.