Sesampanert hyse med kikerter og hummus
Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
-
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.
-
Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.
-
Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.
Kikerter
-
Skyll kikerter og la vannet renne av.
-
Press saften av sitron og finhakk gressløk.
-
Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.
-
Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.
Brokkoli
-
Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.
-
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne.
-
Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.
-
Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.
-
Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.
-
Krydre med pepper.
Server hyse med kikerter, brokkoli, hummus og sitronbåter. Topp med gressløk.