Gå til hovedinnhold
Foto: Hugo Opdal/Møreforskning
30-40 min

Risotto med stekt isgalt

I denne oppskriften får den deilige isgalten lekkert følge: Risotto laget med det fargerike, smakfulle og eksklusive krydderet safran. Dette er retten når du skal glede noen!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra isgaltfiletene og pensle med olivenolje.

  • Stek i tørr stekepanne i ca. 2 minutter på hver side, og dryss salt og pepper over.

Safranrisotto

  • Kok erter til de er gjennomvarme.

  • Surr ris i smør og safran. 

  • Tilsett hvitvin og la koke inn.

  • Kok sammen vann og kyllingbuljong, og hell over risen, litt om gangen. 

  • Tilsett mer kyllingbuljong etterhvert som den koker inn, og kok til risen er mør.

  • Rør inn kokte erter og revet parmesanost.

  • Smak til med salt og pepper.

Server stekt isgalt med safranrisotto.