Bruschetta med pepperbakt ishavsrøye
Bruschetta er stekte brødskiver smurt med hvitløk og olje. De kan toppes med nesten hva som helst, og det er kun fantasien som setter grenser.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Knus pepperkornene i en morter og kast de harde skallene.
- Bland pepper og salt, og dryss over fiskefiletene.
- Stek i stekeovnen i ca. 6 minutter, ta dem ut og del i passe stykker.
Bruschetta
- Skjær baguette litt på skrå slik at du får like store brede skiver.
- Riv hvitløk og bland med olivenolje.
- Pensle baguetteskivene med oljen og legg dem på et stekebrett.
- Stek i stekeovnen til de har fått litt farge, ca. 4 minutter.
Tomatconcassé
- Skjær et kryss på toppen av hver tomat og legg i kokende vann.
- Kok til skinnet begynner å løsne, ha dem over i isvann og fjern skinnet.
- Del i to, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Finhakk hvitløk, snitt basilikum og bland med tomatterningene.
- Smak til med salt og pepper.
- Fordel tomatconcassé over bruschettaene og legg over et stykke fisk. Pynt med basilikumblader.
Tips: Du kan også toppe bruschetta med andre typer fisk, som for eksempel torsk eller sei.