Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
50-60 min

Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise

Sausen setter som kjent prikken over i-en, og i denne oppskriften får du ikke mindre enn to deilige sauser. Ovnsbakt ishavsrøye tilberedt på denne måten er festmåltid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Fjern bein fra fileten, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.
  • Dryss salt og pepper på kjøttsiden og legg fisken på et stekebrett smurt med olje med skinnsiden ned.
  • Stek i stekeovnen ca. 5 minutter.

Hollandaise

  • Smelt smør og hold det middels varmt. Om det blir for varmt kan sausen skille seg.
  • Pisk eggeplomme, sitronsaft og dijonsennep over vannbad til det skummer.
  • Spe forsiktig med smøret mens du pisker kraftig.
  • Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann.
  • Smak til med salt og pepper.

Balsamicosirup

  • Bland balsamicoeddik, rødvin og sukker i en kasserolle og kok opp.
  • Kok inn væsken ved lav varme til det er igjen ca. to tredeler.

Sukkererter

  • Kok opp vann med salt, og kok sukkererter i 1 minutt.
  • Rist sesamfrø på en tørr stekepanne i noen minutter og legg til side.
  • Surr sukkererter i olivenolje i et par minutter og smak til med salt og pepper.
  • Vend inn ristede sesamfrø rett før servering.
  • Server ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise, balsamicosirup og sukkererter.