Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise

Sausen setter som kjent prikken over i-en, og i denne oppskriften får du ikke mindre enn to deilige sauser. Ovnsbakt ishavsrøye tilberedt på denne måten er festmåltid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Fjern bein fra fileten, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.

  • Dryss salt og pepper på kjøttsiden og legg fisken på et stekebrett smurt med olje med skinnsiden ned.

  • Stek i stekeovnen ca. 5 minutter.

Hollandaise

  • Smelt smør og hold det middels varmt. Om det blir for varmt kan sausen skille seg.

  • Pisk eggeplomme, sitronsaft og dijonsennep over vannbad til det skummer.

  • Spe forsiktig med smøret mens du pisker kraftig.

  • Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann.

  • Smak til med salt og pepper.

Balsamicosirup

  • Bland balsamicoeddik, rødvin og sukker i en kasserolle og kok opp. 

  • Kok inn væsken ved lav varme til det er igjen ca. to tredeler.

Sukkererter

  • Kok opp vann med salt, og kok sukkererter i 1 minutt.

  • Rist sesamfrø på en tørr stekepanne i noen minutter og legg til side.

  • Surr sukkererter i olivenolje i et par minutter og smak til med salt og pepper.

  • Vend inn ristede sesamfrø rett før servering.

Server ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise, balsamicosirup og sukkererter.