Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Bruschetta med pepperbakt ishavsrøye

Bruschetta er stekte brødskiver smurt med hvitløk og olje. De kan toppes med nesten hva som helst, og det er kun fantasien som setter grenser. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Knus pepperkornene i en morter og kast de harde skallene.

  • Bland pepper og salt, og dryss over fiskefiletene.

  • Stek i stekeovnen i ca. 6 minutter, ta dem ut og del i passe stykker.

Bruschetta

  • Skjær baguette litt på skrå slik at du får like store brede skiver.

  • Riv hvitløk og bland med olivenolje.

  • Pensle baguetteskivene med oljen og legg dem på et stekebrett.

  • Stek i stekeovnen til de har fått litt farge, ca. 4 minutter.

Tomatconcassé

  • Skjær et kryss på toppen av hver tomat og legg i kokende vann.

  • Kok til skinnet begynner å løsne, ha dem over i isvann og fjern skinnet.

  • Del i to, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Finhakk hvitløk, snitt basilikum og bland med tomatterningene.

  • Smak til med salt og pepper.

Fordel tomatconcassé over bruschettaene og legg over et stykke fisk. Pynt med basilikumblader.

Tips: Du kan også toppe bruschetta med andre typer fisk, som for eksempel torsk eller sei.