Nøttepanert ishavsrøye med potet- og pepperrotgrateng
Denne oppskriften er en herlig harmoni av smaker. Stekt ishavsrøye har en potetgrateng der pepperrot spisser smaken, og en frisk salat som runder det hele perfekt av.
Fremgangsmåte
Potet- og pepperrotgrateng
- Skrell og skjær potet og søtpotet i tynne skiver.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i smør til de er myke og blanke.
- Rør inn kremfløte og kok opp.
- Tilsett potetskivene og kok i et par minutter, rør forsiktig til sausen tykner.
- Rør inn dijonsennep, revet pepperrot og salt, og smak til med pepper.
- Hell blandingen over i en smurt ildfast form.
- Stek gratengen i stekeovnen til poteten er mør, ca. 30 minutter.
- La gratengen hvile noen minutter før servering.
Salat
- Skjær isbergsalaten til tynne strimler.
- Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitronsaft og salt.
- Ha kulturmelken over salaten rett før servering.
Ishavsrøye
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.
- Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål, pisk sammen egg i en annen skål, og ha finhakkede hasselnøtter i en tredje skål.
- Legg ishavsrøyefiletene med skinnsiden ned først i melblandingen, så i egg og så i hasselnøtter.
- Stek filetene i stekepanne med olje og smør på middels sterk varme med skinnsiden ned til nøttene er gylne, ca. 2 minutter.
- Server stekt ishavsrøye med potet- og pepperrotgrateng og salat ved siden av.