Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise
Sausen setter som kjent prikken over i-en, og i denne oppskriften får du ikke mindre enn to deilige sauser. Ovnsbakt ishavsrøye tilberedt på denne måten er festmåltid.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Fjern bein fra fileten, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.
- Dryss salt og pepper på kjøttsiden og legg fisken på et stekebrett smurt med olje med skinnsiden ned.
- Stek i stekeovnen ca. 5 minutter.
Hollandaise
- Smelt smør og hold det middels varmt. Om det blir for varmt kan sausen skille seg.
- Pisk eggeplomme, sitronsaft og dijonsennep over vannbad til det skummer.
- Spe forsiktig med smøret mens du pisker kraftig.
- Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann.
- Smak til med salt og pepper.
Balsamicosirup
- Bland balsamicoeddik, rødvin og sukker i en kasserolle og kok opp.
- Kok inn væsken ved lav varme til det er igjen ca. to tredeler.
Sukkererter
- Kok opp vann med salt, og kok sukkererter i 1 minutt.
- Rist sesamfrø på en tørr stekepanne i noen minutter og legg til side.
- Surr sukkererter i olivenolje i et par minutter og smak til med salt og pepper.
- Vend inn ristede sesamfrø rett før servering.
- Server ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise, balsamicosirup og sukkererter.