Stekt ishavsrøye med chilihonning
Ishavsrøye er en fisk som passer til spennende retter. Her er den penslet med en smakfull marinade, og servert med ingefærrelish og en risblanding.
Fremgangsmåte
- Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
- Pensle filetene med sesamolje, og dryss over salt og pepper.
Relish
- Finhakk rødløk og ananas, og riv ingefær.
- Bland sammen ingrediensene til relishen, og la den stå og trekke i 30 minutter før servering.
Marinade
- Finhakk chili, press saften av appelsin og bland med resten av ingrediensene til marinaden.
- Varm opp marinaden og rør til honningen er smeltet. Sett til side.
- Stek ishavsrøyefiletene i olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter.
- Pensle kjøttsiden av filetene med marinaden, snu dem og stek i ca. 30 sekunder på den andre siden.
- Server ishavsrøye med ingefærrelish og en blanding av jasminris og villris ved siden av.