Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMedium
Vurdering3/5

Stekt ishavsrøye med chilihonning

Ishavsrøye er en fisk som passer til spennende retter. Her er den penslet med en smakfull marinade, og servert med ingefærrelish og en risblanding.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Pensle filetene med sesamolje, og dryss over salt og pepper.

Relish

  • Finhakk rødløk og ananas, og riv ingefær.

  • Bland sammen ingrediensene til relishen, og la den stå og trekke i 30 minutter før servering.

Marinade

  • Finhakk chili, press saften av appelsin og bland med resten av ingrediensene til marinaden.

  • Varm opp marinaden og rør til honningen er smeltet. Sett til side.

  • Stek ishavsrøyefiletene i olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter.

  • Pensle kjøttsiden av filetene med marinaden, snu dem og stek i ca. 30 sekunder på den andre siden. 

Server ishavsrøye med ingefærrelish og en blanding av jasminris og villris ved siden av.