Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.
Fremgangsmåte
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Kok opp vann med litt sukker og salt.
Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.
Marinade
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.
La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.
Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.
Saus
Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.
Tilsett matfløte og la den koke litt.
Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.
Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.