Kamskjell med grønnkål- og pæresalat
Kamskjell passer godt som forrett. Til neste selskap bør du prøve denne oppskriften med kamskjell i hovedrollen, og en grønnkål- og pæresalat til.
Fremgangsmåte
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Tørk kamskjellene, og ha over salt og pepper på begge sider.
Tre på 4 kamskjell med flatsiden mot hverandre på hvert grillspyd.
Ha rapsolje i en stekepanne og varm opp.
Rull kamskjellene i stekepannen slik at de blir stekt rundt og ikke på den flate siden. De skal få lett gyllen farge rundt.
Ha dem over på en tallerken, og del i to før servering.
Vinaigrette
Kok opp honning og sherryeddik, og la det koke i 2 minutter.
Trekk kassrollen av varmen og tilsett olivenolje.
Salat
Finhakk sjalottløk og valnøtter, og skjær pære i strimler.
Stek sjalottløk i smør, skru ned varmen og tilsett grønnkål. La det steke i 2 minutter.
Tilsett valnøtter og pære, og trekk stekepannen av varmen.
Bland alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Server kamskjell med grønnkål- og pæresalat, og drypp litt sherryvinaigrette over.