Kamskjell med urtesalat
Denne oppskriften på råmarinerte kamskjell er en spennende måte å tilberede kamskjell på. Kamskjell med urtesalat passer godt som forrett eller tapas.
Fremgangsmåte
- Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
- Skjær kamskjellmusklene i tynne skiver og fordel dem på tallerkener.
- Rens og skyll salat og friske urter, og legg alt på tørkepapir.
- Bland salaten med urtene i en bolle.
Marinade
- Finhakk chili, sjalottløk og hvitløk.
- Riv skall og press saften av lime, og bland sammen med chili, sjalottløk, hvitløk, olivenolje og valnøttolje.
- Smak til med salt, pepper og frisk koriander.
- Drypp litt marinade over kamskjellene og bruk resten over salaten.
- Kvern pepper over kamskjellene og server med salaten ved siden av.