Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
50-60 min

Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré

Kamskjell tar ikke lang tid å steke og passer til sterke smaker. I denne oppskriften er kamskjell krydret med korianderfrø og stekt i smør blandet med hvitløk og chili.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Lag rutemønster på ene siden med en skarp kniv så kamskjellmuskelen skal bli jevnt og fint stekt.

Korianderolje

  • Ha koriander i en hurtigmikser. Hell på olje i en stråle. 

  • Kjør til en glatt jevn saus, ca. 2 minutter. Oljen kan oppbevares på tett flaske i kjøleskap opptil 3 uker.

  • Rist korianderfrø i tørr panne på sterk varme for å få fram mer smak. Knus i morter eller krydderkvern. Krydre kamskjellene med korianderfrø, salt og pepper.

  • Finhakk hvitløk og chili. Varm smør og litt olje i en panne, og tilsett hvitløk og chili når smøret er lysebrunt. 

  • Stek kamskjellene gylne i ca. 30 sekunder på hver side, ikke lenger, da blir de seige. Øs smør over under stekingen.

  • Træ to kamskjell og en båt lime på hvert grillspyd.

Potetpuré

  • Skrell søtpotet og skjær bort den bitre hinnen under skallet. Skjær i terninger og kok dem møre i litt vann. Hell alt over i et dørslag og la det renne godt av seg.

  • Smelt ca. en tredel av smøret i en kjele og tilsett finhakket hvitløk. Tilsett søtpoteten og mos jevn. 

  • Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm til servering.

Server grillspyd med litt korianderolje over og med søtpotetpuré ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander.

Tips: Du kan også steke kamskjellene raskt over grillen på grillspydene.