Grillet klippfisk med olivensalsa
Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk.
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje til en marinade.
- Varm grillen.
- Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
- Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Salsa
- Grovhakk oliven og tomat.
- Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
- La den stå litt før servering.
Servering
- Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle.
Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.