Foto: Norwegian Seafood Council
Grillet klippfisk med olivensalsa
Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk.
Fremgangsmåte
Varm grillen.
Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Marinade
Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje.
Salsa
Grovhakk oliven og tomat.
Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
La den stå litt før servering.
Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle.
Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.