Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Grillet klippfisk med olivensalsa

Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje til en marinade.
  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Salsa

  • Grovhakk oliven og tomat.
  • Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
  • La den stå litt før servering.

Servering

  • Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle. 

Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.