Klippfisk med pastinakkpuré
Dette er oppskriften på lagvis nytelse: Underst fargesterke grønnsaker, i midten smaksrik klippfisk - og på toppen kantareller med sin karakteristiske kryddersmak.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisken i serveringsstykker.
Damp klippfiskstykkene på rist i en fiskekjele under lokk i ca. 15 minutter.
Rens og skjær kantareller i mindre biter, og stek i smør.
Pastinakkpuré
Skrell pastinakk, skjær i tynne skiver og kok dem møre i vann og kremfløte.
Mos skivene, og smak pureen til med salt og pepper.
Syltede grønnsaker
Skjær blomkål i små buketter, vårløk ringer, reddik i båter, gulrot i staver og sellerirot i terninger.
Kok opp eplecidereddik, sukker og vann, ha i grønnsakene og kok dem møre i laken.
Saus
Kok inn kyllingbuljong til litt mer enn det halve.
Rør inn smør og finhakket rosmarin.
Smak til med salt og pepper.
Server klippfisk med kantareller, pastinakkpuré, syltede grønnsaker og saus.