Foto: Petter Berg
Klippfisk med pastinakkpuré
Dette er oppskriften på lagvis nytelse: Underst fargesterke grønnsaker, i midten smaksrik klippfisk - og på toppen kantareller med sin karakteristiske kryddersmak.
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisken i serveringsstykker.
- Damp klippfiskstykkene på rist i en fiskekjele under lokk i ca. 15 minutter.
- Rens og skjær kantareller i mindre biter, og stek i smør.
Pastinakkpuré
- Skrell pastinakk, skjær i tynne skiver og kok dem møre i vann og kremfløte.
- Mos skivene, og smak pureen til med salt og pepper.
Syltede grønnsaker
- Skjær blomkål i små buketter, vårløk ringer, reddik i båter, gulrot i staver og sellerirot i terninger.
- Kok opp eplecidereddik, sukker og vann, ha i grønnsakene og kok dem møre i laken.
Saus
- Kok inn kyllingbuljong til litt mer enn det halve.
- Rør inn smør og finhakket rosmarin.
- Smak til med salt og pepper.
- Server klippfisk med kantareller, pastinakkpuré, syltede grønnsaker og saus.