Gå til hovedinnhold
Foto: Petter Berg
50-60 min

Klippfisk med pastinakkpuré

Dette er oppskriften på lagvis nytelse: Underst fargesterke grønnsaker, i midten smaksrik klippfisk - og på toppen kantareller med sin karakteristiske kryddersmak.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.

  • Damp klippfiskstykkene på rist i en fiskekjele under lokk i ca. 15 minutter.

  • Rens og skjær kantareller i mindre biter, og stek i smør.

Pastinakkpuré

  • Skrell pastinakk, skjær i tynne skiver og kok dem møre i vann og kremfløte.

  • Mos skivene, og smak pureen til med salt og pepper.

Syltede grønnsaker

  • Skjær blomkål i små buketter, vårløk ringer, reddik i båter, gulrot i staver og sellerirot i terninger.

  • Kok opp eplecidereddik, sukker og vann, ha i grønnsakene og kok dem møre i laken.

Saus

  • Kok inn kyllingbuljong til litt mer enn det halve.

  • Rør inn smør og finhakket rosmarin.

  • Smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med kantareller, pastinakkpuré, syltede grønnsaker og saus.