Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMedium
Vurdering4/5

Klippfisk med rotgrønnsaker

Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skjær stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver, og finhakk hvitløk. 

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Skrell potet og skjær i små terninger på ca. 1 cm.

  • Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle.

  • Tilsett klippfiskstykker og la alt surre i ca. 2 minutter.

  • Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen. 

  • Legg potetterningene over klippfisken og kok videre i ca. 15 minutter.

  • Smak til med salt og pepper. 

Server med pinjekjerner drysset over, og gjerne litt urter om du har.