Klippfisk med rotgrønnsaker
Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisk i serveringsstykker.
Skjær stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver, og finhakk hvitløk.
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
Skrell potet og skjær i små terninger på ca. 1 cm.
Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle.
Tilsett klippfiskstykker og la alt surre i ca. 2 minutter.
Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen.
Legg potetterningene over klippfisken og kok videre i ca. 15 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Server med pinjekjerner drysset over, og gjerne litt urter om du har.