Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré

Klippfisk passer til mange smaker. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. Smakfullt og spennende.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.

  • Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.

Potet- og persillerotpuré

  • Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann. 

  • Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg. 

  • Mos dem godt, og rør inn smør og matfløte til en jevn mos. 

  • Smak til med salt og pepper.

Saus

  • Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen. 

  • Smak den til med salt og pepper.

Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.

Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.