Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Klippfiskcarpaccio med tomatsalsa og aspargessalat

Carpaccio kan serveres som forrett, smårett eller tapas. I denne oppskriften serveres den med både tomatsalsa og aspargessalat ved siden av. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i tynne skiver og legg disse flatt utover på et fat eller porsjonstallerkener.

  • Drypp over olivenolje og dryss på basilikum, revet parmesan og grovmalt pepper.

Salsa

  • Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.

  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter.

  • Smak til med salt, og litt sukker.

Aspargessalat

  • Skyll salaten og la den renne godt av.

  • Finhakk sjalottløk.

  • Skrell asparges, kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl.

  • Bland salat, sjalottløk, asparges og olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Server klippfiskcarpaccio med salsa og aspargessalat ved siden av.