Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Panerte klippfiskkaker med remulade

Fiskekaker av klippfisk, potet, gulrot og løk krydret med bladpersille og karri er smakfulle og spennende. De passer perfekt med hjemmelaget remulade.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk, potet og gulrot i biter, og grovhakk løk, og kok alt i vann til potetene er møre, ca. 20 minutter.

  • Hell av vannet, la det dampe av og mos blandingen sammen til du har en formbar farse. 

  • Bland inn finhakket bladpersille og karri, og smak ev. til med litt salt og pepper.

  • Bruk to skjeer og form små avlange kaker. Dypp dem i pisket egg og så i griljermel slik at de er helt dekket. 

  • Fyll solsikkeolje i en stekepanne med høye kanter så det er ca. 2 cm, og friter fiskekakene på alle sider til de er gylne.

Remulade

  • Finhakk ansjos, og hakk kapers og sylteagurk.

  • Bland alle ingrediensene til remuladen godt sammen og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

 Server klippfiskkakene med hjemmelaget remulade.