Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Portugisisk bacalao

Bacalao er en norsk klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Bacalao er en festrett som passer utmerket når du skal servere mange. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i biter.

  • Skrell potet og løk, og skjær i skiver.

  • Finhakk hvitløk og persille, skjær oliven i ringer, og hardkok egg.

  • Legg potet og løk lagvis i bunnen av en smurt, ildfast form.

  • Ha hvitløk, persille og oliven over, og legg klippfiskbitene på toppen.

  • Hell olivenolje over klippfisken, og dryss med pepper. 

  • Stek midt i stekeovnen til klippfisken er ferdig og poteten er mør, 35-45 minutt.

Server bacalao toppet med hardkokt egg i skiver, og loff ved siden av.