Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Stekt klippfisk med sopp og fløtesaus

Stekt klippfisk passer til mange typer tilbehør og i denne oppskriften er den servert med fløtesaus, ovnsbakte poteter, sjampinjong og vårløk. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

  • Skjær klippfisken i jevnstore stykker, tørk dem og vend dem i rugmel. Rist av overflødig mel.

  • Skjær soppen i tykke skiver, små sopper kan være hele.

  • Varm olje og smør i en stekepanne og stek fisken ca. 4 minutter på hver side. 

  • Stek soppen sammen med fisken.

Saus

  • Rør sammen kremfløte, vann og dijonsennep.

  • Når du er ferdig med å steke fisk og sopp heller du fløteblandingen i stekepannen og la det koke godt sammen.

Ovnsbakte poteter

  • Skrell potet og skjær i båter.

  • Ha potetbåter, olivenolje, salt og litt pepper i en bolle og bland godt sammen.

  • Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.  

Tilbehør

  • Skyll vårløk i kaldt vann og del i serveringsbiter.

  • Kok opp vann med smør og salt, ha i vårløken og legg på lokk.

  • Kok vårløken i ca. 2 minutter, den skal bli akkurat gjennomvarm.

Server klippfisk med stekt sopp, fløtesaus, ovnsbakte potetbåter og smørdampet vårløk.

Tips: Om du har plukket skogssopp kan du bruke dem i stedet for sjampinjong.