Gå til hovedinnhold
Foto: Kim Holthe
30-40 min

Krabbeboller

Krabbe er perfekt festmat, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften neste gang du skal ha gjester på besøk? Passer fint å servere som forrett eller som en av flere retter på et tapasbord.  

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm olje til 160 °C i en frityrkoker eller gryte.
  • Bland en farse av krabbekjøtt og finhakket sjalottløk, og bland sammen med tabasco, sweet chilisaus, egg, griljermel og maisennajevner.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Dypp hendene i kaldt vann og trill små boller som stekes gylne og gjennomvarme i oljen. La dem renne av på tørkepapir.
  • Server krabbebollene med sweet chilisaus og limebåter ved siden av.

Tips: Ha alltid et lokk liggende klart i tilfelle oljen skulle ta fyr, så du kan kvele flammene med lokket. Hell aldri vann på brennende olje.