Gå til hovedinnhold
Photo: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
40-60 min

Dampet kveite med hasselbackpoteter

Server dampet kveite med en god rødbetesaus, vaniljeglaserte grønnsaker og hasselbackpoteter. En elegant og velsmakende rett til en spesiell anledning.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovn på 180 °C.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker.

  • Pisk sammen kaldt vann og salt til en saltlake, ha i kveitestykkene og la ligge i laken i ca. 10 minutter.

  • Tørk fiskestykkene godt med litt tørkepapir.

  • Damp fisken i en fiskekjele i ca. 10 minutter.

  • Du kan også la kveitestykkene trekke i vann rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.

Rødbetesaus

  • Skrell og finhakk rødbete, og fres kjapt i olje. 

  • Tilsett hvitvin og kok til det halve.

  • Hell i fiskekraft og kok til rødbetene er møre, ca. 5 minutter.

  • Jevn sausen med maisennajevner som anvist på pakken.

  • Tilsett smør, litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt.

  • Smak til med saften av lime , salt og pepper.

Glaserte grønnsaker

  • Skrell og skjær grønnsakene i små staver.

  • Ta vaniljefrøene ut av vaniljestangen.

  • Bland vaniljefrø, smør, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og kok opp.

  • Tilsett gulrotstavene og la dem koke litt.

  • Ha i nepe og kok til grønnsakene er møre.

  • Smak til med salt og pepper.

Hasselbackpoteter

  • Skjær tynne skiver i potetene, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen.

  • Legg potetene i et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.

  • Sett stekebrettet inn i stekeovnen og stek potetene i 30-40 minutter.

  • Pensle potetene med smeltet smør hvert 10. minutt.

  • Ta potetene ut av stekeovnen og dryss med havsalt og pepper.

Server dampet kveite med rødbetesaus, glaserte grønnsaker og hasselbackpoteter.