Dampet kveite med hasselbackpoteter

Dampet kveite med hasselbackpoteter

Server dampet kveite med en god rødbetesaus, vaniljeglaserte grønnsaker og hasselbackpoteter. En elegant og velsmakende rett til en spesiell anledning.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 3,625

Ingredienser

Antall porsjoner

Rødbetesaus

Glaserte grønnsaker

Hasselbackpoteter

Framgangsmåte

  • Sett stekeovn på 180 °C.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker.

  • Pisk sammen kaldt vann og salt til en saltlake, ha i kveitestykkene og la ligge i laken i ca. 10 minutter.

  • Tørk fiskestykkene godt med litt tørkepapir.

  • Damp fisken i en fiskekjele i ca. 10 minutter.

  • Du kan også la kveitestykkene trekke i vann rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.

Rødbetesaus

  • Skrell og finhakk rødbete, og fres kjapt i olje. 

  • Tilsett hvitvin og kok til det halve.

  • Hell i fiskekraft og kok til rødbetene er møre, ca. 5 minutter.

  • Jevn sausen med maisennajevner som anvist på pakken.

  • Tilsett smør, litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt.

  • Smak til med saften av lime , salt og pepper.

Glaserte grønnsaker

  • Skrell og skjær grønnsakene i små staver.

  • Ta vaniljefrøene ut av vaniljestangen.

  • Bland vaniljefrø, smør, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og kok opp.

  • Tilsett gulrotstavene og la dem koke litt.

  • Ha i nepe og kok til grønnsakene er møre.

  • Smak til med salt og pepper.

Hasselbackpoteter

  • Skjær tynne skiver i potetene, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen.

  • Legg potetene i et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.

  • Sett stekebrettet inn i stekeovnen og stek potetene i 30-40 minutter.

  • Pensle potetene med smeltet smør hvert 10. minutt.

  • Ta potetene ut av stekeovnen og dryss med havsalt og pepper.

Server dampet kveite med rødbetesaus, glaserte grønnsaker og hasselbackpoteter.