Kveite med chorizosalsa
Kveite med chorizosalsa er en rett som passer til både hverdag og fest!
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- La kveitefileten ligge på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter for å romtemperere seg.
- Krydre kveita med salt og pepper, og legg i en ildfast form med olivenolje. Bak kveita midt i ovnen, ca. 15 - 18 minutter. Se an størrelsen på fileten, steketiden kan variere noe.
Søtpotetmos
- Skrell og del opp søtpoteten i biter. Ha søtpotet, hvitløk og salt i kokevannet, og la koke til poteten er mør (15-20 minutter).
- Sil av vannet og mos potetene. Husk å ta vare på kokevannet for å spe mosen.
- Tilsett smør, melk og litt av vannet for å få ønsket koniststens. Smak til med salt og pepper, og gi søtpotetmosen et oppkok.
Chorizosalsa
- Finhakk sjalottløken og surr den i panna med litt olivenolje til den er myk.
- Tilsett finhakket chili og stek videre i et par minutter.
- Del chorizo og tomat i biter, ha det i panna med løken. La det surre i 3 minutter
- Skvis saften av en appelsin og rør inn. Småkok til det begynner å tykne.
- Ta panna av varmen, og rør inn finhakket fersk basilikum.
Aspargesbønner
- Kok opp vann med litt salt i, og tilsett aspargesbønnene.
- La de koke i 2-3 minutter. Sil av vannet.
- Server kveita med godt med chorizosalsa.